rubriky:

navštivte:

30.7.2012

Snad každý z nás miluje maso a to především toho kvalitního. Odepřít si plátek poctivé šunky ke svému chlebu na večeři bývá obvykle težké. Šunku nakupuje v uzenářství většina z nás. Nebo snad máte sami doma vlastní šunkovar, ve kterém si tvoříte šunku vlastní? Pokud vám tolik záleží na šunce, je to jistě známkou toho že si potvrpíte na kvalitní stravu. Vařit domácí šunku chce pomůcky. Ideální je mít již zmíněný šunkovar, což je válcovitá nádoba, kterou naplníte připraveným masem a vložíte do vodní lázně. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo. Možná jste ale také labužníky co se dobrot a dortíků týče a nedokážete se udržet kdykoli jdete kolem cukrárny a vidíte v ní vyskládané nádherně ozdobené dortíky, které jsou jeden jako druhý. V euforii potom dorazíte domů s potřebnými ingrediencemi, dáte se do pečení dortu, ale jakmile je hotový a vy ho chcete nakrájet na absolutně stejné kousky, najednou se vám to nedaří? Jak je to ale možné, že v cukrárnách tomu tak je? Tím drobným tajemstvím je dortová forma. Není totiž dortová forma jako dortová forma a existují takové, které už rovnou tvarují zákusky do finálního tvaru, takže je nemusíte krájet a tím docílíte kýženého výsledku. Je to silikonová forma, která vám usnadní práci a přinese spoustu radosti.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.